В периода 23-25 септември 2022 г. в град Триест, Италия ще се проведе 11-то издание на форума за научни изследвания:

Trieste Next-European Science Research Forum

Водеща тема на изданието тази година ще бъде:„Границите на науката. Иновации и научни изследвания: етични граници и нови предели“ (“The Boundaries of Science. Innovation and research: ethical limits and new frontiers”).

Със своите 2 университета и над 30 международни изследователски центъра, Триест несъмнено е международна столица на науката. Благодарение на стратегическото си географско положение – на границата между т.нар. „стара“ и „нова“ Европа, Триест се стреми да се превърне в глобален център за високи научни постижения и да осъществи иновативни партньорства с корпоративния сектор.

От първото си издание Trieste Next е замислен като временна „обсерватория“ и „лаборатория“, като по този начин се превръща в международно изложение, в което се представят най-съвременните технологии, приложни изследвания и иновативни компании. Трансферът на технологии е ключов фактор, тъй като без научни изследвания и иновации, няма нито растеж, нито икономическо развитие.

Trieste Next има за цел да повиши осведомеността по този въпрос, като по този начин популяризира значението на партньорствата между академичните среди и частния сектор.

Trieste Next 2022 се подкрепя от община Триест, Университета на Триест, ItalyPost в сътрудничество с Европейската комисия.

Trieste Next се продуцира от Goodnet Territori in Rete.

Trieste Next 2022: тридневно събитие, включващо над 50 лекции, конференции и семинари и над 150 лектори. Като в предишните издания, площад Unità d’Italia ще бъде домакин на Научното селище с временни лаборатории и работилници.

Повече информация ще откриете в обявата ТУК.

Тези от Вас, които проявяват интерес към събитието, могат да се свържат с координатора на проекта: Лидия Семерджиева (l.nikolaeva@gea.uni-sofia.bg) в рамките на една седмица (до 12 август). 

TRIESTE NEXT SCIENCE FESTIVAL