Университетът в Саарланд, Германия, ще бъде домакин на международен семинар за устойчивост от понеделник, 3 април 2023 г., до петък, 07 април 2023 г. (3 и 7 април като дати за пристигане и заминаване). Проектът се реализира със съфинансирането за Transform4Europe от университета в Саарланд и се организира от студенти за студенти.

Какво да очакват участниците?

Голям международен обмен! Тъй като изменението на климата засяга всяка една държава, сътрудничеството и комуникацията между младите поколения са по-важни от всякога. Семинарът има за цел да покаже нови сфери в устойчивостта и нейното развитие както на микро, така и на макро ниво. В края на семинара студентите ще имат възможността да разработят общ проект за създаване на инструмент за международна комуникация и обмен на информация.

Настаняване и пътуване

Всички разходи ще бъдат финансирани от Transform4Europe. Настаняване в Саарбрюкен ще се организира от студентската група „La Page Verte – die grüne Seite“ (за допълнителна информация посетете lpvuds.workpress.com или Instagram акаунта @lapagevertesb).

Кой може да участва?

Проектът е насочен към любознателни и целеустремени ученици, без значение от тяхната академична сфера на обучение. Броят на кандидатите за университет е ограничен до двама студенти. Семинарът ще бъде изцяло на английски език, затова се препоръчва участниците да имат поне B2 ниво на английски език.

Нужна е следната информация за вашата кандидатура:

Име, дата на раждане, университет, имейл адрес, област на обучение, мотивация (макс. ½ страница)

Ако имате нужда от повече информация или имате въпроси относно проекта,

можете да пишете на sustainability@asta.uni-saarland.de.

Покана за семинар за международна устойчивост в Саарланд, организиран от Transform4Europe през април 2023 година