Университетът в Саарланд поема разходите за Интензивен езиков курс „Немски език – като чужд“ за десет студенти („online“) и пет студенти („on-site“) чрез фонда за интернационализиране на студенти, които са от университети партьори на алианса „Transform4Europe“

Всяка година през март, септември и октомври се провеждат интензивни курсове по немски език, които са специално разработени, за да отговорят на нуждите на обменните студенти, които се подготвят да учат в Германия или в Университета на Саарланд (UdS). Интензивният езиков курс по немски език е тематично разработен така, че да отговаря на нуждите на студентите по програма „Еразъм+“ и други програми за обмен. Текстовете за четене и слушане с разбиране са специално подбрани така, че да ви предоставят информация за студентския живот в Саарландския университет – както в кампуса, така и в и около Саарбрюкен.

Кратките интензивни курсове започват от езиково ниво А2 (CEFR). Предварителните познания по немски език са задължителни, поради което начинаещи не могат да се включат в този курс.


Информация за курса на място през септември можете да намерите тук, а за онлайн курса през октомври – тук.

Заинтересованите студенти могат да се регистрират тук. Крайният срок за регистрация е 2 юни.


ИНТЕНЗИВЕН ЕЗИКОВ КУРС „НЕМСКИ ЕЗИК – КАТО ЧУЖД“